Project Description

Motrescu Ioan-Cristi
145.000 EUR

Electric Race Festival,

Având in vedere apariția continua a trotinetelor electrice, cât și a skateboardurilor electrice, doresc să fiu susținut pentru înființarea unui proiect care ar stimula folosirea lor în viața cotidiană.

După o observație participativă efectuată in decursul unei săptămâni, am constatat că numărul zilnic a trotinetelor și a skateboardurilor electrice este de ordinea sutelor în Cluj-Napoca. Mai specific: 200 de trotinete electrice, 50 de skateboarduri.

În mare parte, sunt folosite de grupuri de persoane în Parcul Central pe timp de seară.


Conceptul acestui festival este următorul:
Doresc să construiesc o pistă de întreceri cu diferite lumini drepte plasate pe plan orizontal începând de la stația “Opera Maghiară Est” după care să treacă prin parcul central, urmat de diferite obstacole în jurul lacului, iar după, sfârșitul pistei să fie la BT Arena. În cadrul acestui eveniment for putea participa doar persoanele care dețin o trotineta electrică sau un skateboard electric.
Durata festivalului să fie de 3 zile, timp în care se vor face echipe a câte 5 persoane fiecare. Vor avea loc Întreceri și Clasamente, iar în ultima zi, vor avea loc întrecerile finale, în care, cei ajunși în finală vor întâmpina mai multe obstacole. Iar primele 5 locuri vor fi răsplătite cu premii de pana la 20.000€.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Îmi susțin cu vehemență propunerea mea deoarece este ceva nou care nu a mai avut loc, iar prin privilegiu oferit de către acest Festival, prestigiul Clujul va crește având în vedere premiile atractive oferite de către acest Festival. vor participa și persoane din alte orașe care for stimula folosirea trotinetelor și a skateboardurilor electrice, ceea ce duce la un mai mare simbol de recunoștință acestui Oraș.
Mereu a fost Clujul cel care a venit cu idei de integralitate noi. De ce sa nu fie și acum?

Amplasamentul proiectului

Amplasamentul festivalului va fi în Parcul Central Simion Bărnuțiu, cât și spațiul înconjurator de pe lângă BT Arena. Pentru întreceri se vor folosi trotuarele centrale din cadrul parcului, Iar pe timp de seara, se va amplasa o scena în față la Casino în care participanții vor avea parte de muzica care sa-i încarce cu energie și care să-i unească pentru a stabili strategii pentru a doua zi.

Locație proiect

Unnamed Road, Cluj-Napoca 400000, Roumanie