Project Description

Sandra Roman
60.000 EUR
Adăugat la favorite! Adaugă la favorite

In zona centrala a Clujului au aparut aparate inteligente de colectare selectiva, asa cum sunt si in marile orase europene. Aceasta solutie o dorim extinsa si la nivelul cartierelor orasului, pentru a fi la dispozitia tuturor cetatenilor.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În locaţii pretabile. Notă: Titlul proiectul a fost modificat din „Colectare inteligentă în cartiere” în Continuarea amplasării de unităţi inteligente de colectare selectivă."

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Colectarea selectiva este importanta deoarece aduce beneficii pentru mediu si pentru oameni. Cateva dintre beneficiile pe care le aduce reciclarea hartiei, plasticului, dozelor de aluminiu etc:
- Se reduce poluarea cauzata de producerea si depozitarea deseurilor (se reduc emisiile de gaze cu efect de sera care determină schimbarile climatice si sunt produse in procesul de descompunere al deseurilor la groapa de gunoi).
- Se reduce consumul de resurse naturale neregenerabile (petrolul, carbuni) și regenerabile (paduri/celuloza). In acest mod, o parte din ecosisteme sunt protejate, se reduce presiunea asupra padurilor.
- Se reduce consumul de energie. Se consumă mai putina energie pentru a folosi in procesul de productie un material reciclat (ex: aluminiul).
- Este susținut sectorul economic care se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor, sector care asigura locuri de munca.

Amplasamentul proiectului

In centrele cartierelor Manastur, Marasti, Gheorgheni, Grigorescu etc.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.