Project Description

200.000 EUR

Dealul din dreapta Taieturii Turcului se află în proprietatea publică a orașului și ar merita să fie pus în valoare pentru beneficiul oamenilor.

Amenajarea acestui spațiu se poate face cu resurse financiare minime. O balustradă de siguranță din lemn, scări de lemn, câteva camere de supraveghere a zonei și iluminat public ar transforma acest loc nefolosit în unul de reper pentru clujeni și pentru toți vizitatorii săi.

Nu este nevoie de beton, borduri, sau asfalt ca să se amenajeze un punct prietenos pentru copii și familiile clujene, dar nici pentru vizitatorii din afara orașului.

Complementar, amenajarea acestui spațiu poate include și locul de joacă pentru copii situat pe același teren, dar deocamdată orientat înspre cartierul Gruia. Relieful acestui teren crează oportunitatea unor amenajări unicat în oraș prin includerea diferențelor de nivel în locul de joacă (tobogane amenajate pe sol, etc.).

Acest spațiu va fi unul dintre popasurile traseului pietonal care va lega zona Cetățuia cu Pădurea Hoia, și va încuraja plimbările între cele două obiective.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

1. Amenajarea va pune în aplicare un element de strategie cuprins în proiectul de modernizare a Cetățuii: un punct de popas pe traseul pietonal Cetățuie - Pădurea Hoia.
2. Amenajarea va deveni singurul punct de belvedere amenajat pentru cartierul Grigorescu, oferind un nou obiectiv de vizitat pentru locuitori și vizitatori.
3. Amenajarea va oferi o nouă perspectivă asupra orașului pentru cei ce vizitează acest punct.
4. Amenajarea va oferi un nou punct de atracție pentru vizitatorii orașului.
5. Amenajarea va încuraja plimbările pietonale între Cetățuie și Pădurea Hoia.

Amplasamentul proiectului

Terenul constituie vârful dealului localizat în dreapta urcării dintre Grigorescu spre Tăietura Turcului, accesul se face din strada Vânătorului.

CF 344289, 3904 mp, în proprietatea Mun. Cluj-Napoca.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.