Autogari (mini-autogari) la intrarile/iesirile in/din oras

Bugetare participativă

Autogari (mini-autogari) la intrarile/iesirile in/din oras 2017-08-11T15:03:51+00:00

Project Description

Oana Halas
150.000 EUR

Propunerea mea vine in completarea ideilor deja publicate la imbunatatirea conditiilor de trafic si vizeaza infiintarea de autogari la intrarile/iesirile importante ale Clujului care sa preia, in special, cursele de persoane intra-judetene; ma refer aici la cei care lucreaza in Cluj, dar care fac naveta din localitatile apropiate (cele care nu sunt acoperite de liniile metropolitane ale CTP).
Motivul principal pentru care propun acest proiect este ca toate autocarele sau microbusele care efectueaza curse de transport persoane in localitatile din jurul Clujului (Fany, Alis etc) aglomereaza si mai mult traficul deja sufocant din oras (de exemplu, pe locul ocupat de un autocar de 50 persoane incap 3 masini sau un autobus CTP). In plus, unele dintre ele utilizeaza statiile CTP (vezi Cipariu, Catedrala Ortodoxa, Flip s.a.) sau opresc pe banda de circulatie (in Piata Stefan cel Mare langa Magnolia, pe Calea Turzii dupa sensul giratoriu cu str Observatorului s.a.) pentru a imbarca/debarca pasageri. Circulatia acestor autocare si microbuse ar trebui analizata (nr companii, nr curse, rute, program etc) si regandit/reglementat accesul lor in oras.
Bineinteles, aceste autogari vor trebui sa aiba cate o statie de autobus CTP de unde, cei care ajung in Cluj, vor putea sa ajunga la destinatia dorita in oras.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Infiintarea de autogari (sau mini-autogari) la intrarile/iesirile ar aduce urmatoarele beneficii:
- degrevarea traficului de masini mari (autocare, microbusuri) care traverseaza orasul dintr-o parte in alta la orele de varf
- o imagine la zi a starii actuale a transportului intra-judetean + posibilitatea de reanalizare periodica a acestuia pe baza (si versus) starii initiale (AS-IS)
- incurajarea persoanelor care lucreaza in Cluj sa foloseasca transportul in comun/Cluj bike/etc

Amplasamentul proiectului

intrarile/iesirile importante ale Clujului

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.